Zoeken
  • Dirk van Guztini Di Vini

Verleidelijke wijntips voor een smaakvolle Valentijn ❤️

Het hoeft geen Valentijnsdag te zijn voor een goed glas wijn of om iemand te vertellen dat je van hem/haar houdt. Maar, nu het bijna Valentijn is, waarom geen goede wijn om te verleiden of je te laten verleiden? Wijn, of champagne of een heerlijke Gin, maakt jouw avond een stuk beter. Daarom doen wij je een aantal voorstellen met wijn zodat jouw Valentijn meer is dan een roze hart.


De Perfecte wijnen voor een Valentijnsdag vol verleiding


  • Cava Rosado, lekkere, aanhoudende bubbels, bijzondere kleur, levendige geest: de Cava Extramarium Rosado is nooit misplaatst, maar altijd het middelpunt van het feest. Toost met deze Cava als je een fris en boeiend aperitief wil: de verleiding begint met zijn onweerstaanbare aroma’s.


  • Witte wijn uit Verona, de stad van Romeo en Juliette. De charme van de Mabis Lugana ‘Morena’ een perfecte balans van levendigheid en kruidigheid, een uitnodigende schoonheid gekoesterd door kostbare reflecties.


  • Wanneer je bij de hoofdgerechten van een heerlijk diner aankomt en de smaken bepalend zijn en het plezier van lekker eten centraal staat, is het tijd om plaats te maken voor een kampioen. De Chianti Classico Villa Cafaggio is een oprecht en gepassioneerd eerbetoon van onze Oenologen aan één van de meest representatieve Italiaanse wijnen ter wereld, een krachtige en volle wijn die de harten verwarmt en hun langs paden van passie begeleidt.

  • Mag het iets meer zijn dan liefde? D’amour | Amarone de liefde voor de wijn, het is niet zomaar een wijn, het is een wijn met een rijke geschiedenis, sinds 2009 heeft Amarone de classificatie DOCG, dit is de hoogste classificatie mogelijk in Italië.


  • Wat dacht je van rode wijn met chocolade als dessert? Het geheim is genieten zonder haast, en natuurlijk, het kiezen van de juiste combinaties: rode wijnen met fruitige tonen gaan perfect samen met bittere chocolade; witte, fruitige of zoetere wijnen gaan beter samen in combinatie met fruitdesserts. Breek de chocolade in kleine stukjes. Vul de glazen, proef en vlak na de eerste slok neem je een stukje chocolade. Wat er daarna gebeurt is aan jullie, maar een goed begin is het halve werk.11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven