Zoeken
  • Dirk van Guztini Di Vini

Wijnen bij Wild

Sinds 15 oktober is ‘officieel’ het wildseizoen gestart en kunnen we dus weer volop genieten van al dat lekkers zoals haas, fazant, hert, enz. Steeds vaker is wild het hele jaar door te verkrijgen, maar nu is dé tijd voor jouw vers stuk wildvlees. Ga jij thuis ook een mooi stukje wild bereiden? Wij zochten alvast wat fijne wijnen voor je uit!Wijn & Wild

Wild wordt vaak in twee categorieën verdeeld: klein wild en groot wild. Onder klein wild vallen konijn, fazant en wilde eend. In de categorie groot wild vallen hert, ree en zwijn.

De eerste regel voor het uitkiezen van de wijn: bij klein wild en gevogelte serveren we een elegante, volle witte wijn. Bij groot wild kiezen we meestal voor een smaakvolle rode wijn waarbij we denken aan wijnen uit Priorat (Spanje) gemaakt van Cabernet Sauvignon, Cariñena, Garnacha of een klassieker uit de Graves (Frankrijk) op basis van Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc.

Bij het uitkiezen van de wijn moet je rekening houden met de garnituren en sauzen, deze beïnvloeden de wijnkeuze bijna net zoveel als het stuk wild zelf. Omdat dat het toch wel ingewikkeld is de juiste wijn te vinden, helpen we je graag nog even op weg met een aantal combinaties die het altijd goed doen.Wijn bij eend

Een stevige witte wijn, genre (houtgerijpte) Chardonnay, past perfect bij wilde eend. In combinatie met ganzenlever kies je dan eerder voor een wijntje met een lichte fruitigheid.

Wijn bij haas

Over het algemeen past een rode elegante wijn het beste bij haas, bijvoorbeeld een klassieke Chianti of een Primitivo uit het zonovergoten Puglia.


Wijn bij hert

Kies bij het hert voor een elegante maar krachtige wijn, bijvoorbeeld een Brunello. Hertenbiefstuk met wildsaus? Ga dan voor een iets kruidigere wijn zoals onze Zuid-Afrikaanse Lyngrove 'Shiraz-Pinotage.

Graag meer advies gewenst? Kom gerust langs bij GUZTAVO, onze DELI FOOD MARKET te Wilrijk, Kern 38 of bezoek onze online shop via guztinidivini.be

11 weergaven0 opmerkingen