Zoeken
  • Dirk van Guztini Di Vini

WIJNWEETJES GUZTINI DI VINI

Hier enkele leuke "wijnweetjes" die we graag met jullie willen delen ;-)
Serveertemperatuur

De temperatuur van een wijn bepaalt hoeveel verschillende geuren/smaken er vrij komen. Helaas wordt hier niet altijd rekening mee gehouden. Rode wijn op kamertemperatuur drinken komt uit de tijd dat het in huis gemiddeld een stuk kouder was en is tegenwoordig niet meer van toepassing. Advies: rode wijn serveren tussen de 16 en 18 graden, frisse, fruitige en lichte witte wijnen (ook rosé wijnen) tussen de 8 en 10 graden, vollere, complexere witte wijnen 10 tot 12 graden. Bubbels kunnen direct uit de koelkast (6-7 graden).
Wordt wijn altijd beter naarmate het ouder wordt?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, verbeteren niet alle wijnen door het te bewaren. In feite is de overgrote meerderheid van de geproduceerde wijnen klaar om direct te drinken en zullen niet beter worden door veroudering. Slechts enkele wijnen kan je langer houden dan een decennium! De groten der aarde vallen natuurlijk in deze categorie.
Witte wijn alleen van witte druiven?

Terwijl rode wijn alleen geproduceerd kan worden uit rode druiven, wordt witte wijn geproduceerd uit zowel rode als witte druiven.


Tot binnenkort ;-)
13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven